Contact opnemen

BEST OF 2019 - Ticket Micro Art Amsterdam - wereldpremière unieke collectie microscopische kleine kunstwerken in de Beurs van Berlage inclusief drankje bij Bistro Berlage

€ 18,20

€ 7,50

Waarde Korting Bespaar
€ 18,20 59 % € 10,70
TIJD RESTEREND
uur
minuten
seconden

Beurs van Berlage

Damrak 243

1012 ZJ Amsterdam

Highlights

  • BEST OF 2019 - Ticket Micro Art Amsterdam inclusief een drankje in Bistro Berlage 
  • Wereldpremière: unieke collectie microscopische kleine kunstwerken
  • De tentoonstelling is in de Beurs van Berlage
  • Nog geen 5 minuten lopen vanaf Amsteram Centraal Station

Voorwaarden

  • Geldig t/m 4 mei 2020 van maandag t/m zondag van 10:00 - 18:00
  • Consumptie is geldig voor frisdrank, koffie/thee (geen cocktails en/of alcoholische dranken)
  • Je toegangsticket is de NuDeal-voucher 
  • Niet geldig i.c.m. andere acties
  • Reserveren is niet nodig

Wereldpremière: Unieke collectie microscopische kleine kunstwerken

Oekraïens nationaal bekende artiest Mykola Syadristy en Turks talent Hasan Kale stellen voor het eerst hun werken samen beschikbaar in de unieke tentoonstelling ‘Micro Art Amsterdam’ die van 1 juli tot en met 31 december te zien is in de Beurs van Berlage. 

De werken van Mykola, die voornamelijk bestaan uit edelmetalen als goud en platina, zijn tentoongesteld over de hele wereld en bewonderd door meer dan 160 staatshoofden, waaronder Jimmy Carter en Ban-Ki-Moon. Het grootste deel van zijn collectie staat in zijn eigen museum in Kiev: het Mykola Syadristy Museum of Microminiatures dat van Trip Advisor maar liefst vijf sterren krijgt. Onder de meest aansprekende kunstwerken die in de Beurs van Berlage te zien zullen zijn, de kleinste windmolen ter wereld (1,8 millimeter klein en opgebouwd uit ruim 203 onderdelen) de eerder beschreven roos, gebouwd van ragfijn gouddraad in een uitgeholde menselijke haar, een driedimensionaal portret van Rembrandt gemaakt uit een pit van een sleedoorn en het schip van Columbus. 

Hasan Kale viert dit jaar zijn 25e jubileum als schilder van miniatuurschilderijen. Hij schildert op voorwerpen uit ons dagelijks leven zoal een rijstkorrel, een spijker, een naald. Hij werkt al anderhalf jaar aan micro-uitvoeringen van de Nachtwacht van Rembrandt, welke te zien zullen zijn vanaf 1 juli in de Beurs. 

In Micro Art Amsterdam zijn vijftig werken van Hasan Kale te zien, inclusief vier micro reproducties van De Nachtwacht en vijf micro portretten van onze koninklijke familie. Op 1 juli, de dag dat de tentoonstelling voor het publiek opent, is Hasan Kale aanwezig en begint daar te werken aan deze portretten. Hij blijft daar aan werken zodat ze bij de grand opening in september gereed zijn. 

Voor de werken van beide kunstenaars geldt: zien is geloven. De natuurgetrouwheid en detaillering van de kunstwerken zijn zo uitzonderlijk, dat alleen de eigen waarneming daarvan kan overtuigen. In het centrale deel van de tentoonstellingsruimte kunnen bezoekers documentaire films in verschillende talen bekijken. Ze laten zien hoe de kunstenaars hun creaties realiseren. Waar doorgaans eerst de film bekijken en daarna de kunstwerken de goede volgorde is, gaat dat hier andersom. Om goed te laten doordringen en te begrijpen wat de eigen ogen zojuist hebben gezien.

Beoordelingen van klanten

Fascinerend

Leuke, kleinschalige expo. De kunstwerkjes zijn fascinerend, vooral het tweede deel (microscopisch klein). Zo kun je via een microscoop kijken naar een molentje gemaakt van goud, en maar 1,8 mm groot. Onvoorstelbaar!! Heel aardige man die je, indien gewenst, van alles vertelt over de miniatuurkunst.

Judith 27/11/2019